Cele mai citite articole

 • All Post
 • Cancan
 • Cultura
 • Economie
 • Eveniment
 • Generale
 • Politica
 • Social
 • Sport
 • Stirea zilei
 • Top Brasov

Dream Life in Paris

Questions explained agreeable preferred strangers too him her son. Set put shyness offices his females him distant.

Categorii

Edit Template

Primari, viceprimari și funcționari publici din țară și străinătate își dau întâlnire la Conferința Internațională de Politici Publice de Mediu, de la Brașov

– săptămâna aceasta, atât literele de pe Tâmpa, cât și clădirea Primăriei Brașov vor fi iluminate în verde, culoarea oficială a FOV –

27 de primari din țară și din Europa, 6 viceprimari, 54 de experți de mediu, 30 de reprezentanți ai mediului de business și peste 100 funcționari publici sunt așteptați la Conferința Internațională de Politici Publice de Mediu, care începe astăzi la Brașov.

Primari ai orașelor Brașov, Iași, Buzău, Câmpulung, Roman, Tulcea, Sector 2 și Sector 6 București, dar și viceprimari și funcționari publici din România și din țări ca Italia, Spania, Portugalia, Germania, Olanda, Moldova, UK vor participa atât la conferința de politici publice, cât și la atelierele de lucru unde vor împărtăși soluții și abordări practice pentru provocările din domeniul politicilor publice de mediu.

Organizată la Brașov, în perioada în perioada 5-7 septembrie, la hotel Qosmo, Conferința Internațională de Politici Publice de Mediu reprezintă un spațiu unic de schimb de idei și expertiză între lideri politici, experți de mediu și reprezentanți ai administrațiilor locale și face parte din Forumul Orașelor Verzi.

Astăzi, în a doua parte a conferinței, primarul Brașovului, Allen Coliban, Primarul Sectorului 6, București, Ciprian Ciucu, Primarul Sectorului 2, București, Radu Mihaiu, primarul Municipiului Buzău, Constantin Toma și primarul orașului Darabani vor semna Pactul Alianței Orașelor Verzi, un angajament puternic al acestor orașe de a colabora pentru a facilita tranziția la neutralitate climatică.

În prima parte a zilei va avea loc deschiderea oficială, cu participarea primarului Allen Coliban, a secretarului de stat la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Sorin Banciu, a președintelui executiv al Asociației Municipiilor din România, Constantin Toma și a președintelui Asociației Administratorilor Publici din România (AAPRO), Marian Florea. Intervenția on-line a directorului adjunct al Direcției Generale Mediu a Comisiei Europene, Patrick Child, va sublinia importanța cooperării internaționale în abordarea provocărilor ecologice, iar Dejan Crnek, viceprimarul Orașului Ljubljana (Capitală Verde Europeană în 2016) și Tanella Miezi-Pengai, project manager la Grenoble (Capitală Verde Europeană în 2022), vor împărtăși din experiența celor două orașe în cursa pentru titlul de capitală verde europeană.

Mâine va fi ziua atelierelor, cu 8 grupuri de lucru care se vor desfășura concomitent: primari și viceprimari, administratori publici, consilieri locali, planificare urbană (urbaniști), finanțare pentru proiecte verzi, reducerea impactului schimbărilor climatice, digitalizare, mobilitate.

A treia zi a conferinței va fi centrată pe modul în care tehnologiile disruptive și inteligența artificială ne pot ajuta să dezvoltăm un oraș verde, o prezentare susținută de dr Christina Yan Zhang – CEO al institutului Metaverse (UK), și pe Premiile Orașelor Verzi, oferite de Asociația Municipiilor din România. Brașovul, ca oraș gazdă al FOV, nu a participat la această competiție.

Energie, Mobilitate, Economie circulară, Spații verzi și planificare urbană sunt subiectele discuțiilor zilei dintre cele două evenimente.

Forumul Orașelor Verzi (FOV) 2023 are loc la Brașov, între 4-10 septembrie și este cel mai mare eveniment din România dedicat sustenabilității de mediu, câștigător al Galei Premiilor pentru un Mediu Curat (2021) și apreciat cu trofeul Silver pentru campanii de mediu la Romanian PR Award (2022).

Pe lângă conferință, FOV 2023 oferă zeci de evenimente publice în oraș – Forza Zu, deschiderea Cetățuii, Alpin Film Festival, Brașov Running Festival, Street Delivery și Pietonala FOV, picnic în parc, parada bicicletelor, green talks, ture ghidate pe munte, ateliere de creație, expoziții foto, muzeul mobil al deșeurilor electrice, filme și educație de mediu și multe alte activități verzi îi așteaptă pe brașoveni să le exploreze.

Programul complet al FOV, dar și cel al Conferinței Internaționale de Politici Publice de Mediu se regăsesc pe www.fovbv.ro. Pentru a marca evenimentul, săptămâna aceasta atât literele de pe Tâmpa, cât și clădirea Primăriei Brașov vor fi iluminate în verde, culoarea oficială a FOV 2023.

Sub tema “Schimbăm perspectiva. Îmbrățișăm transformarea. Alegem acțiunea. Împreună.”, FOV aduce în prim plan ideea că ne aflăm într-un moment critic al istoriei noastre și îndeamnă la o schimbare de paradigmă în abordarea problemelor legate de mediul înconjurător și de viitorul orașelor noastre.

C.R.

Share Articol:

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like:

PUBLICITATE

RECLAMA TA AICI !

Urmariti-ne pe FACEBOOK

Doriti sa fiti informati?!

Inscrieti-va la Newsletter.

You have been successfully Subscribed! Ops! Something went wrong, please try again.
Edit Template

SPORT

CULTURA

DESPRE

SITE INDEPENDENT DE STIRI

Tags

Stiri recente

 • All Post
 • Cancan
 • Cultura
 • Economie
 • Eveniment
 • Generale
 • Politica
 • Social
 • Sport
 • Stirea zilei
 • Top Brasov

© 2023 jurnaluldebrasov.ro