Cele mai citite articole

 • All Post
 • Cancan
 • Cultura
 • Economie
 • Eveniment
 • Generale
 • Politica
 • Social
 • Sport
 • Stirea zilei
 • Top Brasov

Dream Life in Paris

Questions explained agreeable preferred strangers too him her son. Set put shyness offices his females him distant.

Categorii

Edit Template

Programul ,,Cornul și laptele” a fost prelungit până în 2029

– După aprobarea produselor de către comisia județeană și alocarea fondurilor, primăria va demara licitația de achiziție pe baza acelorași principii ca anii trecuți: produse bio, utilizarea lanțului scurt de la producție la livrare, produse oferite de producători locali. Municipalitatea va continua și programul de vizite ale elevilor la fermele brașovene –

Guvernul a aprobat luna aceasta Hotărârea nr. 652/2023, privind Programul pentru școli al României în perioada 2023-2029, precum și pentru stabilirea bugetului pentru implementarea acestuia în anul școlar 2023-2024. Odată cu adoptarea actului normativ, autoritățile locale au putut demara procedurile pentru implementarea programului la nivelul fiecărui județ și localități. O noutate a noului program, 2023 -2029, este faptul că pe parcursul săptămânii se acordă trei porții de lapte și două porții de produse lactate, față de anii școlari anteriori, când se distribuiau două porții de lapte și o porție de produs lactat.

Pentru a ne asigura că le oferim copiilor produse de calitate, bio, oferite de producători locali, executivul primăriei va prezenta, în prima ședință a Consiliului Local, propunerea de a implementat Municipalitatea programul „Cornul și laptele“ la nivelul Brașovului.

Deși hotărârea de guvern a fost adoptată cu foarte mare întârziere, reprezentanții municipalității speră ca din această toamnă copii să poată beneficia de lapte și produse lactate, fructe și produse de panificație.

,,Cu foarte mare întârziere, dar în sfârșit a fost aprobată Hotărârea de Guvern privind programul «Cornul și laptele» pentru următorii ani. Asta înseamnă că putem și noi, la nivelul municipiului Brașov, să facem pașii următori pentru a putea achiziționa produsele pentru elevi, respectiv hotărârea de consiliu local de aprobare și de preluare în continuare a acestui program, apoi hotărârea de consiliu județean, ordinul de la prefectură și abia apoi putem da drumul licitației pentru achiziționarea produselor. Întârzierea cu care hotărârea de Guvern a fost adoptată înseamnă că, din păcate, la nivelul României și la nivelul Brașovului, produsele pentru elevi vor ajunge cu întârziere. Așteptăm hotărârea de consiliu județean pentru a putea demara procedura de achiziționare a produselor «Cornul și laptele», produse pe care în continuare ne dorim să le oferim de cea mai bună calitate pentru elevii brașoveni: lactate bio, aduse de la o distanță cât mai mică și produse de producători locali”, a precizat viceprimarul Flavia Boghiu.

Potrivit prevederilor legale, la nivelul județului va fi constituită o comisie, condusă de prefect, care va stabili lista produselor care vor fi distribuite la nivelul județului Brașov, precum și măsurile educative care vor fi implementate în cadrul acestui program. Reamintim că aceste măsuri au fost introduse în program anul trecut, la nivel național, la inițiativa municipalității brașovene.

Anul școlar trecut, 2022 – 2023, Primăria Brașov a furnizat copiilor lapte și iaurt bio, corn și biscuiți din făină integrală și mere.

Totodată, Brașovul a introdus, în premieră în România, și programul de vizite ale elevilor și copiilor din grădinițe la fermele din jurul orașului, cu scopul de a conștientiza importanța unei alimentații sănătoase, dar și pentru a le oferi posibilitatea de a vedea cu ochii lor cum arată o livadă sau o fermă, cum se culeg fructele sau cum se procesează laptele. Aproape 5.000 de copii au vizitat aceste ferme și au putut gusta din legumele și produse lactate* de la aceste ferme. Din păcate, programul a fost suspendat ca urmare a grevei din sistemul de învățământ.

După stabilirea produselor care vor fi distribuite** în acest an școlar, consiliul județean va aloca fondurile necesare derulării programului la nivelul municipiului Brașov, iar primăria va putea demara procedura de achiziție.

Conform hotărârii de guvern, limita valorică zilnică pentru fiecare preșcolar sau elev este de 0,70 lei pentru porția de fructe și/sau legume; 1,11 lei pentru porția de lapte de consum și produse lactate fără adaos de lapte praf; 0,65 lei pentru porția de produse de panificație.

Vă reamintim că, în parteneriat cu World Wild Found (WWF) – România, Primăria Brașov a venit cu o nouă abordare a acestui program, astfel încât să primeze calitatea produselor, nu doar prețul cel mai mic, iar aceste produse să fie ecologice și furnizate de producători locali. Preșcolarii și elevii brașoveni au beneficiat astfel de lapte și produse lactate bio, produse de panificație din făină integrală (care nu puteau fi obținute din produse înghețate), și de mere.

C.R.

Share Articol:

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like:

PUBLICITATE

RECLAMA TA AICI !

Urmariti-ne pe FACEBOOK

Doriti sa fiti informati?!

Inscrieti-va la Newsletter.

You have been successfully Subscribed! Ops! Something went wrong, please try again.
Edit Template

SPORT

CULTURA

DESPRE

SITE INDEPENDENT DE STIRI

Tags

Stiri recente

 • All Post
 • Cancan
 • Cultura
 • Economie
 • Eveniment
 • Generale
 • Politica
 • Social
 • Sport
 • Stirea zilei
 • Top Brasov

© 2023 jurnaluldebrasov.ro