Cele mai citite articole

 • All Post
 • Cancan
 • Cultura
 • Economie
 • Eveniment
 • Generale
 • Politica
 • Social
 • Sport
 • Stirea zilei
 • Top Brasov

Dream Life in Paris

Questions explained agreeable preferred strangers too him her son. Set put shyness offices his females him distant.

Categorii

Edit Template

Restricții de circulație, cu ocazia Forumului Orașelor Verzi : trei străzi devin pietonale

Comisia de circulație a avizat luni solicitările de modificare a circulației pentru buna desfășurare a Forumului Orașelor Verzi, care aduc deschiderea pentru pietoni și bicicliști a unor străzi, în defavoarea mașinilor, și o serie de modificări în circulația mai multor linii de autobuze, care își vor prelungi orarul și mări frecvența sâmbătă, 9 septembrie, pentru cel mai mare festival al hiturilor românești.

Bulevardul Eroilor, pe tronsonul cuprins între Modarom și magazinul Star, va fi închis din 6 septembrie ora 22.00, pentru tot felul de activități menite să scoată oamenii din casă și mașinile de pe stradă. În centrul evenimentului se va afla fundația Cărturești și al său Street Delivery cu Pietonala FOV – Green Community care va reactiva instalațiile create în timpul Street Delivery cu noi activități pentru copii, adolescenți și adulți. Vor fi: o expoziție dedicată proiectelor care înverzesc Brașovul, discuții despre mediu și sustenabilitate, ateliere de grădinărit, de modelare urbană, pictură pe asfalt, desen botanic, de creație etc. Caravana ECOTIC, muzeul mobil al deșeurilor electrice, va fi prezentă tot acolo, pentru o incursiune în lumea reciclării deșeurilor electrice care îi va face pe cei care o vizitează să înțeleagă importanța colectării separate prin prisma materialelor reciclabile, dar și periculoase, care se pot recupera din echipamente. Totodată, caravana va prelua și deșeuri electrice, care vor ajunge ulterior la reciclare. „Green Talks – Conferința pentru cetățenii Brașovului“, „Escape Tent – Aventura salvării planetei“ – în care participanții au la dispoziție o oră pentru o aventură tip „escape room“ pentru a salva planeta, „Ruleta Arbuștilor“, la care participanții vor învârti o ruletă din lemn pentru a „alege“ arbustul ce va fi plantat în spații urbane pregătite anterior și vor putea să și planteze acel copăcel sub îndrumarea unor specialiști, sunt numai câteva dintre activitățile la care puteți participa pe această stradă.

Sâmbătă, 9 septembrie, după ora 16.00, Str. Mureșenilor va avea banda de coborâre din Șchei închisă și transformată în pietonală, iar celelalte benzi rămase libere vor fi folosite în ambele sensuri de circulație – urcare, respectiv coborâre – doar de către mijloacele de transport public RATBV și de către mașinile de intervenție (Salvare, Pompieri, Poliție). Asta pentru că e bine să mergi pe jos sau cu autobuzul, dar și pentru că Forza ZU va aduce în Piața Sfatului cel mai mare festival al hiturilor românești. Carla’s Dreams, Delia, Andra, Spike, The Motans, Loredana, Grasu XXL, Puya, Mira, Andia, Cabron, Nicole Cherry, A.S.I.A., Feli, Holograf, Alina Eremia, Mario Fresh, Jo, Juno, Connect-R, Raluka, Lidia Buble, Cătălin Crișan, Misha Miller, Theo Rose vor celebra capitala ZU a României, dar și capitala verde a României, într-un eveniment care se înscrie în Forumul Orașelor Verzi.

Duminică, 10 septembrie, Str. Bobului, din cartierul Bartolomeu – Avantgarden, va fi de asemenea închisă mașinilor. Pe tot parcursul zilei vor fi activități ecologice și ateliere pentru copii.

RATBV se mobilizează din nou pentru a duce brașovenii acasă, în cartiere, după concert

Pentru a convinge brașovenii să-și lase mașinile acasă, la fel ca la Massif, deschiderea aeroportului, Oktoberfest sau alte evenimente de mare interes pentru brașoveni și turiști, și de data aceasta RATBV va extinde orarul de funcționare și va suplimenta numărul autobuzelor pe 13 linii de transport dintre cartiere și Livada Poștei, sâmbătă, 9 septembrie, începând cu ora 15.00. Aceste linii vor fi 1, 2, 2B, 4, 5, 6, 16, 17, 28, 31, 34, 36, 41 (care vor avea minim 85 autobuze/oră și pe sens de circulație).

Începând cu ora 15, liniile 50 si 52 vor circula pe Str. Mureșenilor nu numai către Șchei, ci și pe sensul de coborâre din Șchei (spre Centrul Civic). Autobuzele acestor linii nu vor mai opri în stațiile Bălcescu și Star. Va fi înființată o stație temporară în dreptul Hotelului Capitol – Modarom.

Totodată, se va crea un dispozitiv de parcare a autobuzelor în vecinătatea capătului de linie Livada Poștei pentru preluarea călătorilor la terminarea concertului.

Tot sâmbătă, 9 septembrie, vor fi amenajate temporar benzi dedicate pentru autobuze în zona centrală a orașului, respectiv Bd. Iuliu Maniu – Str. 13 Decembrie (Onix – Ceasul Rău) – Bd. Eroilor – Bd. 15 Noiembrie (giratoriu AFI).

Comisia a avizat aceste modificări temporare cu mențiunea ca planul privind semnalizarea rutieră temporară și amplasamentele panourilor de informare cu restricțiile de circulație să fie avizat de Poliția Municipiului Brașov – Biroul Rutier, iar reglementările temporare să beneficieze de asistența Poliției Locale Brașov.

Forumul Orașelor Verzi (FOV) 2023 va avea loc la Brașov  între 4-10 septembrie, este la cea de a 3-a ediție și este cel mai mare eveniment din România dedicat sustenabilității de mediu, câștigător al Galei Premiilor pentru un Mediu Curat (2021) și apreciat cu trofeul Silver pentru campanii de mediu la Romanian PR Award (2022).

Sub tema „Schimbăm perspectiva. Îmbrățișăm transformarea. Alegem acțiunea. Împreună.“, conferința aduce în prim plan ideea că ne aflăm într-un moment critic al istoriei noastre și îndeamnă la o schimbare de paradigmă în abordarea problemelor legate de mediul înconjurător și de viitorul orașelor noastre.

C.R.

Share Articol:

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like:

PUBLICITATE

RECLAMA TA AICI !

Urmariti-ne pe FACEBOOK

Doriti sa fiti informati?!

Inscrieti-va la Newsletter.

You have been successfully Subscribed! Ops! Something went wrong, please try again.
Edit Template

SPORT

CULTURA

DESPRE

SITE INDEPENDENT DE STIRI

Tags

Stiri recente

 • All Post
 • Cancan
 • Cultura
 • Economie
 • Eveniment
 • Generale
 • Politica
 • Social
 • Sport
 • Stirea zilei
 • Top Brasov

© 2023 jurnaluldebrasov.ro